Запрашаем далучыцца да суполкі нашага гатэля!
+375 (17) 209-90-62
Top brands Belarus 2024.
Навіны

Пра забарону курэння

Пра забарону курэння

Палажэнне аб забароне курэння на тэрыторыі дзяржаўнага прадпрыемства “Гатэль “Мінск”

1. Тэрыторыя дзяржаўнага прадпрыемства “Гатэль “Мінск” з’яўляецца тэрыторыяй, свабоднай ад курэння.

Забараняецца ўжываць і выкарыстоўваць, за выключэннем пазначаных у п. 2 гэтага палажэння спецыяльна адведзеных месцаў для курэння:

· курыльныя тытунёвыя вырабы (цыгарэты, цыгары, цыгарылы (цыгарыты), папяросы, тытунь для кальяна, тытунь для люлькі і курыльны, махорка-крупка курыльная і інш.);

· некурыльныя тытунёвыя вырабы (снюс, насвай, тытунь смактальны, тытунь жавальны, табака і г.д.);

· электронныя сістэмы курэння;

· сістэмы для спажывання тытуню.

 2. Вызначыць наступныя спецыяльна адведзеныя месцы для курэння:

 2.1. месца №1 – для гасцей гасцініцы “Мінск” (корпус №1), наведвальнікаў (гасцей) аб’ектаў грамадскага харчавання – на вуліцы каля ўвахода ў корпус № 1 з боку аўтастаянкі;

2.2. месца №2 – для арандатараў корпуса №2 і іх наведвальнікаў, наведвальнікаў аб’ектаў грамадскага харчавання корпуса №2 (у т.л. кафэ “Тройца” ТАА “ХорэкаПраГруп”); арандатараў корпуса №1 і іх наведвальнікаў (у т.л. салона прыгажосці ТАА “Глоры-стайл”, памяшканняў ТАА “Мужчынскія правілы”); супрацоўнікаў прадпрыемства і інш. – на вуліцы каля ўвахода ў корпус №2 з боку аўтастаянкі;

2.3. месца №3 – для супрацоўнікаў арандатара (казіно ТАА “Дакарай”) – на вуліцы каля ўвахода ў корпус №1 з боку вул. Валадарскага (да запаснога выезду на стаянку гатэля);

2.4. месца №4 – для гасцей банкетнай залы (2 паверх) корпуса №1 (рэстаран “Мінск”) – балкон 2 паверха корпуса №1, прылеглы да банкетнай залы. Супрацоўнікам прадпрыемства дазваляецца курыць у спецыяльна адведзеных месцах падчас перапынкаў для адпачынку і харчавання, тэхналагічных перапынкаў.

 3. Супрацоўнікі службы гасцінічнай гаспадаркі кантралююць выкананне забароны на курэнне ў гасцінічных нумарах і ў памяшканнях, што здаюцца ў арэнду. У выпадку парушэння забароны складаюць акт сумесна з начальнікам (намеснікам начальніка) службы гасцінічнай гаспадаркі, інжынерам па ахове працы, начальнікам (намеснікам начальніка) службы бяспекі, аховы і рэжыму ці старшым інспектарам службы бяспекі, аховы і рэжыму.

 3.1. Пацверджаннем факта курэння па-за спецыяльна адведзенымі месцамі з’яўляецца акт і фатаграфія (пры наяўнасці).

3.2. Акт аб парушэнні забароны на курэнне павінен быць перададзены:

3.2.1. у службу прыёму, размяшчэння і продажаў не пазней за дзень выезду госця (пры парушэнні забароны на курэнне ў гасцінічных нумарах) з папярэднім неадкладным апавяшчэннем супрацоўнікаў рэцэпцыі аб факце парушэння для ўнясення адпаведнай інфармацыі ў сістэму кіравання гасцініцай;

3.2.2. у фінансава-эканамічную службу – на працягу аднаго працоўнага дня з даты складання акта (пры парушэнні забароны на курэнне арандатарамі ў арандуемых памяшканнях і на тэрыторыі прадпрыемства).

 4. Супрацоўнікі службы харчавання (метрдатэлі) паведамляюць наведвальнікам аб’ектаў грамадскага харчавання пра забарону курэння. У выпадку парушэння наведвальнікамі аб’ектаў грамадскага харчавання забароны на курэнне выклікаюць супрацоўнікаў службы бяспекі аховы і рэжыму, якія ў ветлівай форме інфармуюць госця аб парушэнні з яго боку.

 5. Супрацоўнікі службы бяспекі, аховы і рэжыму кантралююць выкананне гасцямі, арандатарамі, староннімі асобамі і супрацоўнікамі прадпрыемства забароны на курэнне на тэрыторыі прадпрыемства (за выключэннем гасцінічных нумароў, аб’ектаў грамадскага харчавання і памяшканняў, якія здаюцца ў арэнду).

 6. У выпадку выяўлення факта курэння (выкарыстання іншых сістэм для спажывання тытуню згодна з п.1 гэтага палажэння) у неўстаноўленым месцы супрацоўнік службы бяспекі, аховы і рэжыму (ці іншая асоба, адказная за кантроль выканання забароны на курэнне) у ветлівай форме інфармуе госця (наведвальніка) аб парушэнні з яго боку.

 7. У выпадку, калі асоба, якая парушыла забарону на курэнне, не рэагуе на заўвагу і паводзіць сябе абуральна, супрацоўнік службы бяспекі, аховы і рэжыму выклікае нарад міліцыі для далейшага разбору.

 8. У выпадку парушэння забароны на курэнне (месца ці час) супрацоўнікамі прадпрыемства інспектар службы бяспекі, аховы і рэжыму афармляе дакладную запіску на імя начальніка адпаведнага структурнага падраздзялення. Далей начальнік адпаведнага структурнага падраздзялення самастойна (або на падставе дакладной запіскі інспектара службы бяспекі, аховы і рэжыму) афармляе дакладную запіску на імя кіраўніка прадпрыемства для прыняцця мер у адпаведнасці з п.10.3 гэтага палажэння.

 9. Пры парушэнні забароны на курэнне:

 9.1. госці гатэля “Мінск” ці аб’екта грамадскага харчавання выплачваюць штраф у памеры сумы расходаў на антытытунёвае прыбіранне, што эквівалентна 4-м базавым велічыням;

9.2. арандатары выплачваюць штраф у парадку і памерах, устаноўленых у дагаворах арэнды памяшканняў;

9.3. супрацоўніку прадпрыемства памяншаецца памер прэміі, якая выплачваецца за месяц, у якім выяўлены факт парушэння.

 10. Азнаямленне пад роспіс з гэтым Палажэннем пры прыёме на працу новых супрацоўнікаў ажыццяўляе аддзел па рабоце з персаналам.

  Складзена:

Інжынер па ахове працы Д.Б. Шыраеў

Бранююцца зараз па выгодным кошце
Акцыі
Тарыф "Дзённага выкарыстання"
Зніжка 30% прадастаўляецца на размяшчэнне ў гатэлі гасцей з заездам і выездам у адну дату і пражываннем працягласцю да 12 гадзін у перыяд з 06:00 да 24:00.

Тарыф «Дзень Нараджэння»

Спецыяльны тарыф для імяніннікаў з выгадай да 35%.

Тарыф «Вясельны»

Спецыяльны тарыф для маладых са зніжкай да 40%.